»Živilska podjetja lahko na drugi strani z razvojem in ponudbo zdravju koristnih živil z manj soli, maščob in sladkorja, z izboljšanjem dostopnosti do sveže in varne hrane ter promocijo lokalno pridelane hrane spodbudijo potrošnike k bolj zdravim prehranskim odločitvam.«
»Ta dan je pomemben tudi za slovensko živilsko in prehransko oskrbovalno verigo ter za posameznika/potrošnika, da (lahko) dnevno brezskrbno uživa živila, ki so na voljo na trgu.«
»O varnosti hrane in zdravju naših potrošnikov se ni mogoče pogajati. Danes z našimi državami članicami odločno ukrepamo na podlagi znanstvenih dognanj, da bi odpravili tveganje zaradi kemikalije, ki se uporablja v živilih.«
»Namen projekta je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in druge prednosti za potrošnike.«
»Živilo ne predstavlja tveganja za zdravje potrošnikov. Z neresničnimi oznakami na jajcu gre za zavajanje potrošnikov glede načina reje in proizvajalca jajc.«
»S podatki, ki jih bomo pridobili v prehranski verigi, bomo lahko hitro in učinkovito reagirali, pomagali sektorjem v težavah oziroma spodbudili sektorje k še večji učinkovitosti. Kot država moramo poskrbeti za samooskrbo in prehransko varnost za naše ljudi, pomemben element prehranske varnosti pa je pa tudi cenovna dostopnost hrane za potrošnike.«
»Gospodarska zbornica Slovenije je pripravila Katalog živil, ki temelji na analizi trga glede na kakovost ponujanih živil; različna ministrstva, vključno z ministrstvom za javno upravo in ministrstvom za kmetijstvo, podpirajo izboljšave na področju javnega naročanja živil in zmanjševanja zavržkov hrane, prav tako se trudijo izboljšati sistem javnih naročil nekatere lokalne skupnosti; če bo izboljšana in transparentna ponudba za naročanje hrane v javnem sektorju, bo predvidoma bolj transparentna tudi ponudba za individualne potrošnike.«
»Po mnenju gostincev to namreč ni 'logičen ukrep', saj tudi v živilski trgovini potrošnik ne potrebuje tega pogoja, ko kupi oz. prevzame hrano.«
»Po mnenju gostincev to namreč ni 'logičen ukrep', saj tudi v živilski trgovini potrošnik ne potrebuje tega pogoja, ko kupi oz. prevzame hrano.«
»Razvoj tehnologije za proizvodnjo živil se spreminja, spreminjajo se potrebe potrošnika, spreminja se proizvodnja v celotni živilski verigi in iz tega razloga je treba proučevati vsa omenjena področja.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju